Kender du til disse vinmyter?

Du har sikkert hørt en eller flere vinmyter. Måske ved du bare ikke, at det er en myte. Men det kan du få afklaret ved at læse videre her. Du kan prøve at se, hvor mange af myterne du har styr på i forhold til, om de er sande eller falske. Efter at du har læst mere om vinmyter, kan du klikke dig ind på Vin med mere for at købe vin.

Vinmyte 1 – ”Proppen afslører, om vinen er dårlig”

Dette er en sand myte. Men det kræver naturligvis, at du ved, hvad du skal lugte efter. En korkprop er et organisk materiale, der har både sprækker og kanaler. Disse sprækker og kanaler kan blive inficeret med mugsporer, som til en hvis grad ødelægger vinen.  

Vinmyte 2 – ”En vinflaske med en flad bund indeholder dårlig vin”

Denne myte er falsk, da det ikke er flaskens udformning, der afgør vinens beskaffenhed. Det eneste, en flaske med en flad bund indikerer, er, at vinproducenten ikke har ønsket at bruge mange penge på flasken, da en flaske med en dyb bund koster mere. Så måske er myten alligevel en smule sand?

Vinmyte 3 – ”Al vin skal lagres”

I dag er det ikke al vin, der skal lagres, så myten er falsk. Helt op til 99,99 % af alle vine, der sælges i Danmark, skal drikkes inden for et år. Det vil sige, at de fleste vine er drikkeklar, så snart de rammer butikkernes hylder. 

Vinmyte 4 – ”Rosévin er en blanding af rød og hvidvin

At rosévin er en blanding af rødvin og hvidvin er endnu en falsk myte.