Derfor skal dit barn på efterskole

Hvis du har været på efterskole, er det indlysende for dig, hvorfor du bør opfordre dit barn til at komme på efterskole. Hvis du aldrig har været på efterskole, er det ikke sikkert, at grundende er lige så indlysende.

Muligheden er der kun én gang i livet

 

At komme på efterskole er en oplevelse for livet. De fleste, der har været på efterskole, kan skrive under på, at det nok var et af de bedste år i deres liv. På en efterskole får man en masse venskaber, som kan vare hele livet. Samtidig er det kun en mulighed, man får en enkelt gang i livet. Det sker enten i 9. klasse eller i 10. klasse. Derefter er løbet sådan set kørt for dit barn, og muligheden kommer ikke igen.

 

Vælg en efterskole inden for dit barns interessefelt

 

Når dit barn skal vælge efterskole, er det oplagt at finde en efterskole, der passer til dit barns interesser. Hvis dit barn er musikalsk anlagt, og gerne vil beskæftige sig mere musik i hverdagen, er det helt oplagt at finde en musikefterskole.  På den måde kan dit barn møde en masse på sin egen alder med samme passion, og udvikle sine musiske kompetencer. Dit barn vil få sociale, faglige og musiske kompetencer på efterskolen, som han eller hun kan tage videre med ud i livet.

 

Om at finde sit sted i verden

 

At være teenager er en forvirrende tid. Hjernen er under massiv udvikling, og en teenager har generelt svært ved at navigere i verden. Taget dét i betragtning, lyder det måske ikke som den mest oplagte idé at samle flere hundrede teenagere under samme tag. Men under de rette omstændigheder, kan der ske magi blandt de unge mennesker, som får deres oplevelser for livet på efterskolen.